top of page

Junior EM & Masters EM 2023

JEM & MEM blevet flyttet fra oprindelig Como søen, til Ustka Polen.


Valget af Ustka er sket på demokratisk vis, ved at alle lande har været inviteret til en ekstraordinær generalforsamling.


Der var 16 lande som deltog på mødet. 8 lande stemte for Polen, 4 for Spanien og 4 for Frankrig.


Danmark stemte ud fra to principper.

1. Terminen for afviklingen skal ligge i danske skolers sommerferie

2. VM & JEM/MEM venue skal gerne ligge modsat af hinanden. Så afvikles VM nord, så skal JEM/MEM gerne ligge på en sydlig destination.


Med det som princip stemte Danmark for Spanien, da den destination opfyldte de to principper.


IECU-demokrati er sådan at ét land én stemme. Så på trods af at DK er den/en af de største Europajolle nationer, så tæller vores stemme præcis lige så meget som et land med 1 jolle.


Danmark har fremført vores synspunkt og tilknyttet frustration over at JEM placeres udenfor DK skolesommerferie, hvorved at den gruppe sejlere som stævnet er målrettet reelt kan være forhindret i at deltage.


Datoerne for JEM er som følger: Tilmelding og måling 4 - 5 august 2023. Racing Ungdom 6-10 august 2023. Masters EM termin er som følger Tilmelding 11 august 2023 Racing Masters 12. - 15. august 2023.


Danmarks synspunkt er kendt.


57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

Comments


bottom of page