top of page

OM EUROPE CLASS DENMARK

Hvem er vi?

Europe Class Denmark er en bredt favnende klasse, hvor sejlerne typisk er mellem 13 og +50 år. Europe-jollen var olympisk for kvinder indtil 2004, og Danmark havde og har stadig stolte traditioner i Europe-jolle.Europe-jollen har en af Danmarks mest aktive jolleklasser, og har gennem årene været medvirkende til at skabe medaljetagere i både olympiske og ikke-olympiske klasser. Man kan i et omfang sige, at Europe-jollen 'færdiguddanner' unge sejlere til at blive komplette sejlere. Jollen er kendt for sine gode sejlegenskaber og har i Danmark et konkurrencemiljø og trænere, som gør, at selv urutinerede sejlere har mulighed for at blande sig i verdenseliten over tid.Det sociale sammenhold i klassen er særdeles godt. Venskaber skabes både på kryds og tværs i Danmark og internationalt. 

 

Målgruppe

Europe-jollen er en meget favnende jolleklasse. Den ideelle vægt for sejlere er mellem 50 kg og 90 kg.Hvis ungdomsafdelingen i din sejlklub er interesseret i at vide mere om Europe-jollen og få besøg af en træner samt et par både, kan Europe Class Denmark stille det til rådighed. Kontakt klassen ved at klikke på kontaktfanen i toppen af siden.

Aktiviteter

I Europe-jolle sejles der TORM Ungdoms Grandprix. Herudover sejles der Ungdoms DM og Senior DM. Fire af stævnerne udgør Europe-jollernes rangliste. Hvilke stævner, der udgør ranglisten, kan variere fra den ene sæson til den anden.På europæisk niveau er der tradition for, at klassen, mødes ved Gardasøen i påsken for at træne og sejle sæsonens første stævne sammen. Herudover er der masser andre stævner for Europe-jolle i hele Europa.I løbet af sommeren sejles der Nordisk mesterskab, Europamesterskab, Verdensmesterskab og Europamesterskab for Master (+35 år). Herudover arrangeres der flere træningslejre og stævner lokalt i klubberne og af kraftcentrene

 

Hvor er vi aktive

Kaløvig Bådelaug, Horsens Sejlklub, Yachtklubben Furesøen, Sønderborg Yacht Club, Sunds sejlklub, Skive sejlklub og Struer Sejlklub har grupper af aktive sejlere i Europe-jollen. Men der er også aktive sejlere i mange andre klubber. Tilbyder din klub europajolle sejlads? Send en mail til bestyrelsen, så kommer i på listen over aktive klubber. 

bottom of page