top of page

Danmark vinder Nations Cup, Europajollernes holdkapsejladsmesterskab!

En vaskeægte sensation udspillede sig i dag, ud for havne i Douarnenez, Frankrig da det undertippe unge hold sensationelt vandt Europajollernes holdkapsejladsmesterskab, Nations Cup. Nations Cup afvikles altid inden det individuelle verdensmesterskab.


I strålende sol og 3 – 4 m/s startede sejladserne med de indledende runder. Allerede i de indledende sejladser viste det danske hold, bestående af Anna Livbjerg, Kaløvig Baadelaug, Anders Vesterholm-Lavesen, Hellerup Sejlklub, Andreas Svensson, Skærbæk Sejlklub & Oskar Thule, Fredericia Sejlklub at de ville noget til dette stævne.Med fantastisk overblik, enorm god kommunikation og sejl iver, slog de første Frankrig, herefter Sverige, så Spanien, og Belgien. I flere af sejladser var det så overbevisende at de fire danske sejlere kom i mål som 1 – 4. I den 5 sejlads skulle danskerne møde Norge, som også var ubesejret. Her udspillede der sig et enestående søslag, hvor føringen skiftede mellem de to nationer. Det hele blev afgjort på mållinjen, hvor Norge lige slog dan fjerde danske båd med under en meter. Dette nederlag slog dog ikke det danske team ud, og de kom stærkt tilbage i den afsluttende sejlads mod Tyskland, som danskerne fejede af banen.
Norge vandt også sin sidste sejlads, hvorfor at finalen nu stod mellem verdensmestrene fra 2021 Norge og Danmark. Ubestridte de to hold som i den grad have vist de øvrige lande hvordan holdsejlads skulle sejles.Inden finalen kunne sættes i gang blev Petit finallen, sejladsen om 3 & fjerde pladsen afvikles. Dette mellem Spanien og Tyskland. Her trak Spanien det længste strå, og henviste derved Tyskland til den triste fjerdeplads.


I vente området var det to helt forskellige hold som lå klar. Norge ekstremt anspændt med meget dialog om mulig taktik, og rollefordeling, mens det danske team slappede af, snakkede med tilskuerbådene og nød den herlig dag på vandet.Men uha, da start proceduren først blev sat i gang, så lynede det danske team. De Norsek sejlere blev fejet ud af banen, og første finale sejlads sluttede med de fire danske sejlere på de fire første pladser. En enestående start på finalen. Nu var Norge presset op mod muren, da finalen blev afviklet som bedst af tre.
Straks da startproceduren blev skudt i gang, viste danskerne hvad de var lavet af. De kastede sig over de, ja vel nærmest stakkels norske sejlere. Specielt Team Norges strateg Lars Brodtkorb fik den danske kærlighed at føle. Så meget at sejladsen realt var afgjort da startskuddet lød, dette da Lars modtog en straf, som udløste en del frustration. At han så senere i sejladsen indkasserede endnu en straf, gjorde ikke den norske situation nemmere.De Danske sejlerede sad igen på det, som skulle vise sig at blive den sidste sejlads. På intet tidspunkt var det truet, og de fire sejlere kunne sejle banen igennem fra spids. I mål området var det alene rød og hvidt som tog i mod sejlerne, og klap og hurraråb gjaldede ud over målområdet, da de fire danske sejlere krydsende mållinjen som ekstremt overbevisende vindere af Nations Cup/Holdverdensmesterskabet for Europajoller 2022.


29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

Comments


bottom of page