top of page

Casper Fink vinder UDM 2022 i Lemvig, foran klassens Danmarksmester!

I weekenden den 10. & 11. september var Lemvig Sejlklub værter for årets afvikling af Ungdoms DM2022 for ungdomsjoller.

Stævnet blev afviklet som en del af klubben 100 års jubilæum. På linjen var også hele 31 Europajoller samlet som her skulle finde sin ungdomsdanmarksmester.I feltet af Europajolle sejlere var næsten den samlede top ti fra det nylige afholdte DIF-DM, inklusiv klassens Danmarksmester Oscar Thule, Fredericia Sejlklub og bronzevinder Casper Fink, Sønderborg Yacht Club. Så der var lagt op til spændende sejladser, og måske noget revanche fra DIF-DM.


På stævnets første dag var det fine forhold på vandet, med 4 – 6 m/s, ikke så sommerligt, men dog herlige sejladsforhold.


Lemvig sejlklub havde lagt en masse kræfter i årets UDM, og havde skabt imponerende forhold på land. Også Dansk Sejlunion var markant til stede med en stand, hvor der var aktiviteter for medrejsende pårørende, mens sejlerne var på vandet. Et super initiativ.På stævnets første dag var det, for Europajollerne tæt i toppen mellem Camilla Svensson, Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub og Oscar Thule, det indtil Casper Fink, Sønderborg Yacht Club sluttede dagen af med 2 første og en tredje plads. Derved kom han tilbage, efter en lidt overraskende 20. i dagens anden sejlads.


Så efter fem sejladser på første dagen var det Casper Fink, Camilla Svensson og Andreas Svensson på de tre første pladser, og lidt overraskende var klassen Danmarksmester, Oscar Thule skubbet helt ud af podiet, som 4. Mellem de første fire sejlere var det ganske få point som skilte, så stævnet var helt åbent.


Lørdag aften var alle sejlere, pårørende og frivillige inviteret til en kæmpe sejlerfest, hvor der var dækket op til svimlende 400 gæster. Herligt når en klub for alvor kombineret det sportslige på vandet, med det sociale på land.På stævnets anden dag blev sejlerne mødt af meget let vind. Og med planlagt tre sejladser i vente, var stævnet fortsat helt åbent.


Casper Fink lagde, for sig selv hårdt ud ved at slutte 11 i dagens første sejlads, et resultat som nu pressede ham da han havde en 20plads med fra stævnets første dag.

De øvrige podiekandidater sluttede alle indenfor top 6. Det betød at Casper nu havde ryggen mod muren, mens Oscar Thule lå godt til inden de to afsluttende sejladser.


Men nogle sejlere er bare bedst når de har ryggen mod muren, og her viste Casper at han er af sådan en støbning, ved at vinde de to sidste sejladser! Et imponerende comeback, ikke mindst med tanke på de vanskelige forhold på grund af den lette vind.Med to første pladser i de sidste sejladser sikrede Casper Fing sig også podiets fornemmeste placering, og derved titlen Ungdomsdanmarksmester 2022. Oscar Thule Sølv, og Camilla Svensson bronze.


På den triste men dog flotte fjerdeplads var igen Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub som nu har været lige ved og næsten til VM, DM & UDM, hvor han i alle disse mesterskaber sluttede som nr. 4. Til JEM U18 fik han dog en bronzemedalje med hjem som en fortjent 3.Lemvig sejlklub præsterede et helt igennem fantastisk event, hvor klubber for alvor havde lagt kræfter i at sikre et super Ungdoms Danmarksmesterskab, og det må man sige lykkedes. Herlig stemning hele kompasset rundt, og et inspirerende venue.


Så kæmpe tillykke til vinderne, men også til Lemvig Sejlklub for velgennemført arrangement, og tillykke med sejlklubbens 100 års jubilæum.


Næste stævne for klassen er det traditionsrige Harboe Cup, den 24. & 25. september.
50 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page