top of page

XV Torbole Europa Meeting Lago Di Garda 2013

Påskestævnet på Lago Di Garda i det nordlige Italien er et af de stævner som år på år står skrevet i E-jolle sejlernes kalender. Påske stævnet er starten på den internationale sæson, og selvom søen, der normalt er omkredset af de flotteste solbeskinnede bjerge, i år var dækket af en hvid dyne, så var niveauet som altid højt. 94 af verdens bedste e-joller var samlet for at dyste om at kalde sig Garda Champion 2013. I år blev det den norske Lars Johan Brodtkorb der kunne kåres som vinder efterfuldt af franske Sylvain Notonier og Mathias Livbjerg. Til tops lå også Jacob Cholewa der sluttede på en samlet 4. plads og David Sander der endte på en flot samlet 7. plads. På pigernes side vandet tyske Stine Peaper (Samlet 15) efterfulgt af danske Kristine Mouritzen (Samlet 18) og finske Julie Toroi (Samlet 28) De danske sejlere har generelt klaret sig rigtig godt med 6 ud af de 28 sejlere i top 15 og resultaterne kan ses her:

[Resultater...] http://circolovelatorbole.com/it/benvenuto/

På Gardasøen sejles der normalt på vinden Ora, som på en dag med ”Garda vejr”, slår i gennem omkring kl. 12 med mellem 7-12 m/s fra syd. I år var vinden dog anderledes på en ny og udfordrende måde. Eftersom Ora-vinden drives af termikken fra bjergene, var der ikke meget at komme efter i år, eftersom påsken faldt tidligt og forårsvarmen derfor ikke var ankommet. En yderligere faktor var de tunge skyer der hang omkring bjergene og mængden af nedbør der faldt. Alt dette betød, at der bliver sejlet på gradientvind, som er langt mere varierende i både styrke og retning - og kommer fra nord. Efter stævnet blev 55 sejlere med blandede nationaliteter på søen for at deltage i den traditionsbundende træningslejr, som det Europeclass Denmark igen i år arrangerede. Dog var lejeren ikke helt som den plejede; der har nemlig i de forrige år været mellem fire og seks trænerne med til gruppen. Men i år var konceptet lavet om, så der i stedet var to trænere med. Beslutningen om at skære i trænerteamet skyldes flere årsager. Blandt disse ønsket om at holde træningslejr med så få omkostninger som muligt, men ligeså meget fordi træningsfokus var flyttet. Det gamle koncept kørte på at niveau-inddele sejlerne, således at man som gruppe flyttede sig og kunne presse hinanden og gøre de små succesoplevelser mere synlige, fordi man som ny i en klasse sjældent præsterer top-resultater med det samme. Det negative ved det gamle koncept er, at man går glip af det helt unikke, som det er at være en træningsgruppe på 55 sejlere. Derfor var fokus i år mere på kapsejlads (strategi, taktik og starter) og mindre på den træning, som man har haft hele vinteren til at træne (boathandling/teknik). Det nye koncept skulle også bidrage til kommunikationen mellem sejlerne, eftersom det var de mere erfarne sejleres opgave at formidle og evaluere med de nyere.

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page