top of page

Beretning: 5 danske sejlere drog til det Catalonien

Stævnet blev sejlet i Port D’Aro 150 km nord for Barcelona. Stævnet blev sejlet over weekenderne d. 23-24 og 2-3 marts. Første weekend: Selvom de catalanske folk gik og frøs i årets koldeste weekenden var de danske sejlere godt tilfredse med lidt varmere himmelstrøg. Første dag bød nemlig på 2-6 grader og 9-12 m/s og de udenlandske sejlere lagde sig fra starten i front. De spanske sejlere har ikke tradition for at sejle i ligeså meget vind som vi gør her hjemme, hovedsagligt fordi de har væsentligt større bølger, og derfor blev det kun til 2 sejladser første dag hvor svenske Rasmus Rosengren (SWE 4), mig selv og Frederik Rask (DEN 1738) tog henholdsvis første, anden og tredje pladserne i stævnets første to sejladser. Kristine Mouritzen (DEN 1785) var også godt med i de hårde vind forhold og lå efter første dag bedste pige. Anden stævne dag bød på 2-3 m/s, men for springende vind til at der kunne gennemføres sejladser. Dagene imellem: Dagene i mellem de to weekend stævner var gode og bød på træning i alle forhold. 5 danske og 2 svenske sejlere lå sammen og trænede i forhold med mellem 1-20 m/s og alle former for bølger, både med og vinkelret på vinden. Personligt løb jeg ind i lidt ryg problemer i løbet af træningsugen, men det kunne klares med et besøg hos Winners helt eget kiropraktor, der om dagen reparerer joller hos Winner og om aftenen reparerer rygge !!. Anden weekend: Port D’Aro ligger i et klippe indhug, og derfor giver store bølger problemer i indsejlingen. Dette voldte problemer på stævnets 3. dage i den efterfølgende weekend. For store dønninger og for lidt vind, gjorde at det ikke var muligt at komme ud af indsejlingen uden fare for at blive kastet ind i molen. Derfor gik stævnet ind på sin fjerde dag, med kun 2 sejladser sejlet. Fjedre dag havde dønningerne lagt sig, og en varm sø brise startende i 2-4 m/s og øgende i løbet af dagen til 7-8 m/s gav anlæg til en fantastisk dag på vandet i dejlige 15 graders varme. Vi havde igen alle god fart i båden, også selvom Spanske Pau snuppede to prikker, så var resultatlisten efter 5 gode sejladser som følger:

Rasmus Rosengren (SWE 4) – 8 point Jacob Cholewa (DEN 10) – 9 point Pau Schilt (ESP 86) – 10 point Frederik Rask (DEN 1738) – 13 point Kristine Mouritzen (DEN 1785) – 22 point

[Se flere resultater...] http://www.clubnauticportdaro.cat/classificacio.html#Europa

Alt i alt har de 10 dage i det Catalanske, takket være et fantastisk arrangement af Rask Rejser, givet os en rigtig god start på sæsonnen, og mange gode timer i benene, på trods af kulden her hjemme. Bedste sejler hilsner, Jacob Cholewa

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page