Beretning: 5 danske sejlere drog til det Catalonien

Stævnet blev sejlet i Port D’Aro 150 km nord for Barcelona. Stævnet blev sejlet over weekenderne d. 23-24 og 2-3 marts. Første weekend: Selvom de catalanske folk gik og frøs i årets koldeste weekenden var de danske sejlere godt tilfredse med lidt varmere himmelstrøg. Første dag bød nemlig på 2-6 grader og 9-12 m/s og de udenlandske sejlere lagde sig fra starten i front. De spanske sejlere har ikke tradition for at sejle i ligeså meget vind som vi gør her hjemme, hovedsagligt fordi de har væsentligt større bølger, og derfor blev det kun til 2 sejladser første dag hvor svenske Rasmus Rosengren (SWE 4), mig selv og Frederik Rask (DEN 1738) tog henholdsvis første, anden og tredje pladserne i stævnets første to sejladser. Kristine Mouritzen (DEN 1785) var også godt med i de hårde vind forhold og lå efter første dag bedste pige. Anden stævne dag bød på 2-3 m/s, men for springende vind til at der kunne gennemføres sejladser. Dagene imellem: Dagene i mellem de to weekend stævner var gode og bød på træning i alle forhold. 5 danske og 2 svenske sejlere lå sammen og trænede i forhold med mellem 1-20 m/s og alle former for bølger, både med og vinkelret på vinden. Personligt løb jeg ind i lidt ryg problemer i løbet af træningsugen, men det kunne klares med et besøg hos Winners helt eget kiropraktor, der om dagen reparerer joller hos Winner og om aftenen reparerer rygge !!. Anden weekend: Port D’Aro ligger i et klippe indhug, og derfor giver store bølger problemer i indsejlingen. Dette voldte problemer på stævnets 3. dage i den efterfølgende weekend. For store dønninger og for lidt vind, gjorde at det ikke var muligt at komme ud af indsejlingen uden fare for at blive kastet ind i molen. Derfor gik stævnet ind på sin fjerde dag, med kun 2 sejladser sejlet. Fjedre dag havde dønningerne lagt sig, og en varm sø brise startende i 2-4 m/s og øgende i løbet af dagen til 7-8 m/s gav anlæg til en fantastisk dag på vandet i dejlige 15 graders varme. Vi havde igen alle god fart i båden, også selvom Spanske Pau snuppede to prikker, så var resultatlisten efter 5 gode sejladser som følger:

Rasmus Rosengren (SWE 4) – 8 point Jacob Cholewa (DEN 10) – 9 point Pau Schilt (ESP 86) – 10 point Frederik Rask (DEN 1738) – 13 point Kristine Mouritzen (DEN 1785) – 22 point

[Se flere resultater...] http://www.clubnauticportdaro.cat/classificacio.html#Europa

Alt i alt har de 10 dage i det Catalanske, takket være et fantastisk arrangement af Rask Rejser, givet os en rigtig god start på sæsonnen, og mange gode timer i benene, på trods af kulden her hjemme. Bedste sejler hilsner, Jacob Cholewa

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Dagsorden generalforsamling 2020

1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab 4. Behandling af indkomne forslag Forslag fra Maria Victoria Bøggild omkring elektronisk kompas. Se vedhæftninger 5. Fastsætte

Opdatering af statutter til rangliste beregning.

Der er dags dato blevet tilføjet følgende til statutterne for rangliste beregning. Dette er for at tilgode se det nylige behov for fleet sejlads grundet COVID-19. 6.10 Sejladser sejlet i Guld- eller S

KATEGORIER

INFORMATION

HJÆLP

FØLG OS

Europe Class Denmark © 2018. Alle rettigheder forbeholdt

TILMELD NYHEDSBREV