top of page

Holdsejlads i Europajollen er et hit

Der er ikke første gang der er blevet afholdt Klassemesterskab for Hold i Europajollen, men det er efterhånden nogle år siden det sidste fandt sted. Dømt på sejlernes reaktioner efter stævnet, så bliver det helt sikkert ikke sidste gang, at Europe Class Denmark afholder mesterskaber for hold – tværtimod. Holdsejlads er en rigtig sjov og lærerig aktivitet, og var derfor i år sat på programmet for sejlerne. Mesterskabet har stadig ikke status af et officielt DM, men med en store interesse for stævnet i år, så forventer ECD at kunne kåre et DM hold i 2013.

Stævnet der blev afholdt i Kalø Vig bød på blandet og udfordrende vejrforhold. Om lørdagen med let vejr, hvor der blev sejlet Round Robins. Søndag i mere blæsende vejr 7-14 m/s, og selv ikke det faktum, at Finalesejladserne måtte afbrydes på grund af dårligt vejr, kunne lægge en dæmper på sejlernes begejstring.

Årets suveræne sejr gik til storfavoritterne, Kaløvig Allstar. Holdet bestod af, verdensmesteren Anna Livbjerg, tidligere verdensmester Tobias Hemdorff, tidligere europamester Anne-Line Lyngsø Thomsen og ikke mindst Mathias Livbjerg, som med alle vunde sejladser tog guldet med hjem. Andenpladsen gik til teamet fra Vedbæk Sejlklub, og tredjepladsen gik til et endnu et hold fra Kaløvig.

Anna og Mathias Livbjerg udgjorde iøvrigt sammen med Jacob Cholewa fra Vedbæk Sejlklub, og Frederik Rask fra Skovshoved Sejlklub det danske hold ved Nations Cup 2012 i Spanien, hvor holdet sejlede en andenplads hjem efter Sverige der vandt guld.

Europe Class Denmark’s klassetræner Christian Rindom var begejstret for arrangementet i Kalø Vig: ”Holdsejlads er en rigtig god aktivitet. Ikke kun fordi det skaber et stærkt sammenhold, men i lige så høj grad fordi det udvikler hver sejler individuelt, når man kommer i så mange tætte situationer, som tilfældet er under holdsejlads. Også ECD’s formand, Michael Cholewa, var begejstret for weekendens ”nyskabelse” og lover øget fokus på holdsejlads: ”Holdsejlads bliver en fast tilbagevendende begivenhed og vi håber på at DS, ved at gøre klassemesterskabet til et officielt DM, vil anerkende at Europaklassen ikke bare er den største ungdomsklasse i Danmark, men også en vigtig klasse for udviklingen af fremtidens elitesejlere”.

At sejlere Europajolle handler ikke kun om sportslig succes, men i lige så høj grad om, at det skal være sjovt at sejle, uanset om man sigter mod stjernerne, eller primært sejler for at have det sjovt. Jacob Cholewa, som både er aktiv sejler og medlem af ECD’s bestyrelse, lægger ikke skjul på sin begejstring: ”I Europajolle klassen har vi et super godt sammenhold. Jeg glæder mig altid til at se vennerne rundt omkring til stævnerne, og netop den fantastiske stemning i klassen er en af de ting der gør, at jeg stadig sejler Europajolle”, siger Jacob Cholewa og fortsætter: ”Det er også utroligt vigtigt for ens udvikling som sejler, at man føler sig godt tilpas i klassen, og det ligger vi i ECD stor vægt på. Nye sejlere skal føle sig velkommen”.

Og det blev en sjov weekend på havnen i Kalø Vig, og ikke kun for Europasejlerne. Kalø Vig lagde samtidig havn og faciliteter til Optimisternes DM i Holdsejlads, så de, med egne øjne kunne se, at sejlads ikke behøver at være kedeligt, bare fordi man har rundet de 15 år..

Overvejer du at sejle Europajolle, så er der senere i oktober en rigtig god mulighed for at komme godt i gang, når ECD afholder sin legendariske lejr for nye sejlere. Arrangementet er i år henlagt til Vedbæk Sejlklub, og som noget nyt så behøver man ikke selv medbringe en jolle. ECD og Vedbæk Sejlklub stiller joller til rådighed for nye sejlere, så du ikke behøver at investere i dyrt udstyr med det samme. Kom og prøv en weekend i Europajollen og tag bare din bedste sejler kammarat med.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page