top of page

Anna Livbjerg vinder VM

Anna Livbjerg vinder VM-guld i Europa Europajollen betragtes af mange som den mest elegante og krævende jolle – og Danmark har stolte traditioner i klassen. Sidste år var Anna Livbjerg tæt på at vinde guld til VM og i år lykkedes det ! Anna er meget glad og stolt – men mener i øvrigt at der er mange andre at takke. ”Det er opbakningen igennem alle årene fra min mor og far som har været afgørende” siger Anna og tilføjer straks ”jeg vil også gerne sige tak til min sejlklub, Kaløvig Bådelaug, mine trænere, mine sejlervenner og specielt sejlmager Jørgen Holm fra Green Sails som syer verdens bedste sejl”. Det må Anna siges at have bevist, fordi dette VM blev afviklet i meget forskellige vindforhold og lige indtil sidste sejlads var der hård kamp om pladserne. De stærkeste konkurrenter var kometen Anne Mikkelsen fra Sverige som fik sølv og Silvia Zennaro, sidste års VM-guld vinder som fik bronze. Hos drengene kunne ingen løfte arven fra Tobias Hemdorff som sidste år blev kåret som Verdensmester i Europajolle. Tobias sejler nu mest Laser, men stiller op til Ungdoms-EM som starter på Gardasøen i Italien om en uge. Verdensmester 2012 hos drengene blev Gerard Marin fra Spanien med sølv til franske Sylvain Notonier og bronze til Norge med Nicholas Fadler Martinsen. Bedste danske drenge til VM 2012 blev Mathias Livbjerg (9) og Lau Zachariassen (13), Jacob Cholewa (17), Mads Lintrup Andersen (33) Jakob Faarvang (46) og David M. Sander (47) ud af 93 deltagende drenge. På pigesiden var der ud over verdensmesteren flotte placeringer til Kristine Mauritzen (8 – og ”rookie of year” d.v.s. bedst placerede som er til VM for første gang), Trine Bentzen (10) Christina Andersen (11) Anne-Line Lyngsø Thomsen (16) Annemette Eskildsen (17) og Annette Lundø (20). De tre trænere der har knoklet til VM var Christian Rindom for pigerne og Søren Johnsen samt Nicolas Brandt Hansen hos drengene. ”Jeg ved selv, hvor meget opbakning fra familien betyder” siger Christian Rindom med sædvanlig beskedenhed. Christians søster Anne-Marie Rindom repræsenterer i øvrigt Danmark til OL i Laserjolle, men hun har måttet klare sig selv de seneste dage – fordi Ole og Dorte Rindom er til NM i Optimistjolle med den yngste datter Josephine. Derfra flyver de direkte til England hvor hele familien skal heppe på Anne-Marie. ”Jeg tør godt konkludere” siger Peter Zachariassen, der har en pædagogisk baggrund og fortsætter ”konklusionen er, at få fejl og stor flid belønnes i sejlsport – og i kombination med vedholdende opbakning fra familie, sejlklub, trænere og sejlervenner, så har de fleste muligheden for at komme til tops”. ”Der er dog et element mere” siger Michael Cholewa, formand for Europe Class Denmark ”det er økonomi og her må vi desværre konstatere, at vi skal blive meget bedre til at tiltrække og give pay-back til sponsorer”. Det er et område, der vil blive arbejdet mere med, så der forhåbentlig kan skabes bedre grundlag for at de gode resultater fortsætter. ”Skulle der være sponsorer som gerne vil være med, så er jeg og de andre sejlere klar til at samarbejde” slutter en glad Anna Livbjerg som er en fantastisk eksponent for at sejlsport er en gentlemansport m/k. Læs mere på www.europeclass.dk Billedtekst 1: Verdensmester i Europajolle Anne Livbjerg siger: ”Det er opbakningen igennem alle årene fra min mor og far som har været afgørende” og tilføjer straks ”jeg vil også gerne sige tak til min sejlklub, Kaløvig Bådelaug, mine trænere, mine sejlervenner og specielt sejlmager Jørgen Holm fra Green Sails som syer verdens bedste sejl”. Foto: Christian Rindom Billedtekst 2: Kristine Mauritzen blev ”rookie of year” d.v.s. bedst placerede som er til VM for første gang. Her er Kristine sammen med sin søster Helene og bror Holger – endnu et eksempel på familieopbakning der virker. Foto: Sandeep Sander Billedtekst 3: Anna Livbjerg – ny verdensmester i Europajolle. Kometen Anne Mikkelsen fra Sverige som fik sølv og Silvia Zennaro, sidste års VM-guld vinder som fik bronze. Drengene fra Danmark kom ikke på podiet i år. Foto: Søren Johnsen

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page