top of page

Hold VM


Selv om sølv i første omgang er resultatet af tabt guld, så var det dog, efter et par timer, muligt at frembringe et tilfredshedens smil fra de danske sejlere ved VM for Holdsejlads. Holdet bestod af Anna og Mathias Livbjerg (KBL) samt Jacob Cholewa og Frederik Rask (SKS). Turneringen der sejles med 4 deltagere fra hver nation, startede med en knock-out sejlads mod Polen og strategien var klar: Vi sejler bare fra dem.....og det gjorde vi så. Sejladsen mod Polen sluttede med danske sejlere på de første 4 pladser. Nu var vi igang, og de danske sejlere fik hele vejen igennem sejladserne god støtte fra 5 tæt pakkede danske RIB´s, som var fyldt til randen med hujende sejlere og forældre. Næste udfordring var semifinalen hvor sejlerne fra Spanien ventede. Semifinalen blev sejlet som "bedst af tre" og det var en på papiret meget svær opgave der ventede de danske sejlere. For det første så er de spanske sejlere rigtig godt sejlende for tiden og for det andet så var de på hjemmebane. Alt dette glemte de danske sejlere dog alt om, for kort tid efter havde Danmark på overbevisende vis vundet de første to sejladser, så vi fik aldrig brug for tredje sejlads. Nu var vi i finalen og her ventede Sverige, der i sin semifinale havde sendt brødrene fra Norge hjem efter en 2-1 sejr. Finalen blev en spændende omgang. Sverige vandt overbevisende første sejlads og det var klart for alle, at en dansk guldmedalje ville kræve både held og dygtighed. Det havde det danske hold i anden sejlads som blev vundet, og nu ventede så den tredje og afgørende sejlads. Sverige kom klart bedst fra start efter en dansk tyvstart, og allerede ved første mærke, lå Sverige rigtig godt til. Selv om Danmark fik sejlet sig godt op, så formåede Sverige at holde fast og styre begivenhederne og dermed sikre sig guldet ved holdsejladsen. At vinde sølv er og har altid været en svær ting at håndtere, og skuffelsen var da også til at tage og føle på. De danske sejlere var frustrede efter en batalje i tredje sejlads, hvor en jury båd havde placeret sig helt tåbeligt på banen og lå i vejen for to af de danske sejlere. Men efter et par timer var det dog muligt at frembringe et smil fra de fire dygtige sejlere - selv om man altid skal gå efter guldet, så er sølv ubestrideligt en rigtig flot præstation, som der er al mulig grund til at være stolte af. Du kan se en video fra holdsejladsen her: http://www.youtube.com/watch?v=wb3UV5xAs3o&feature=relmfu Tillykke til Anna, Mathias, Jacob og Frederik. Bedste sejlerhilsner, Michael

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page