top of page

Verdensmester i Europa blev Mr. BFD


Det handlede om at være helt fremme på linjen i weekendens stævne, hvor resultatet af de mange svedige timer i diverse fitness lokaler vinteren over, skulle vise sit værd. Var det nok eller har man mon pjækket for meget? Intensiteten blandt sejlerne var helt sikkert stor og for enkelte nok lidt for stor. Weekendens rekord blev sat af Tobias Hemdorff med 4 tyvstarter i syv sejladser. ”I ved hvad jeg kan” udtalte Tobias sent søndag aften hvor øgenavnet Mr. BFD blev introduceret på facebook – vist nok af synderen selv. Fjerde og sidste ranglistestævner finder sted i Kaløvig den 18-19 maj – og dermed udløses spændingen om hvem der skal repræsentere Danmark i Europajolle til de internationale mesterskaber. Vejrudsigten lovede ellers lidt for en hver smag. Tynd luft lørdag og væsentlig mere luft om søndagen, og der var således udsigt til at gennemføre de 8 sejladser man var stillet i udsigt. Helt som vejr profeterne havde lovet blev det dog ikke. Lørdagen bød på lidt mere end forventet, men dog stadig let vind, og søndagen kom i det store hele til at ligne lørdagen, dog med enkelte perioder med lidt mere vind. Dommeren havde lagt banen tæt på land og herfra kunne man godt se de 8-10 ms der lå længere ude i Øresund. På banen foregik det meste dog i omkring 3-7 ms vind fra øst, med mest vind på opkrydset og noget mindre på outerloop. Den noget ujævne vind var udfordrende for de fleste og starterne viste sig at være vigtige. Da lørdagens tre sejladser var i hus, lå Anna Livbjerg i front med Mathias Livbjerg og Jacob Cholewa tæt efter. Søndagen var imødeset med spænding fordi der var forventet noget mere vind end om lørdagen. Det viste sig dog som tidligere nævnt ikke at holde stik, så Anna Livbjerg holdt fast i sin førsteplads med Mathias som toer og Frederik Rask på trediepladsen tæt fulgt af Jacob Cholewa og Mads Lintrup. Efter et velafviklet Rang III er stillingen i toppen af ranglisten stort set uændret. Eneste ændring var at Tobias efter sit ”BFD trip” rykkede ned på femte pladsen, mens Jacob Cholewa rykkede op på trediepladsen. Ranglisten føres nu af Mathias Livbjerg med kun 0,25 ned til Anna Livbjerg på andenpladsen. De næste 14 dage byder på flere stævne muligheder startende med Torm UGP i næste uge i Skovshoved 4-6 maj, Vallensbæk Grand Prix den 17 maj, fest for Europasejlere i Århus den 17 maj om aftenen, Tune-up den 18 maj i Kalø Vig efterfulgt af Rang IV Kaløvig 19-20 maj. Bedste sejlerhilsner, Michael

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page