top of page

Starten på en god sæson: Garda


Efter det 14. lake garda meeting blev der i traditionens tro afholdt en træningslejr for alle sejlere fra alle nationaliteter som havde interesse i at deltage. Den danske klasse har opbygget nye stærke relationer til Belgien, Tyskland og Polen, samt frøene til flere internationale partnerskaber er begyndt at spire. 55 deltagere fra hele 5 forskellige nationer var repræsenteret. Alt undervisning og træning foregik på engelsk, til dette siger Anette Viborg som var en af de 5 trænere som udgjorde det fantastiske trænerteam. "Det var fantastisk at opleve hvordan sejlerne på trods af sprogbarriere og kulturforskelle comittede sig fuldt til hinanden og til træningen” "Vi brugte mange sjove håndfagter til debriefing, for at selv de yngste kunne forstå budskaberne på engelsk. Jeg mener dog, at undervisningens kun blev mere nuanceret af den store diversitet af sejlere, der var stor erfaringsforskel og mange forskellige sejlstile."

I de vindstille morgentimer gav trænerne gode råd og metoder til at gribe det an på. "Det var lidt skræmmende at se, hvor lidt sejlerne havde styr på deres eget grej og vedligeholdelse. Forhåbentlig har vi fået inspireret en masse sejlere til at blive mere bevidste om potentialet i forbedringer og vedligehold af deres grej." siger den tidligere klassetræner for Europajollerne, Rasmus Damsgaard og fortsætter: "De første dage, så vi både der var i så elendig stand, at de snart ville synke de 200 meter ned til bunden af søen, hvis ikke de blev optimeret." Efter hver dag blev der afholdt ”Garda Cup” som er én sejlads som bliver afholdt i afslutningen af hver træningsdag, sejladsens formål er at sejlerne eventuelt kan bruge det de har lært i løbet af dagen i en presset kapsejladssituation for at se om det virker eller ej. Dette års Garda Cup blev vundet af den svenske sejler Sebastian Novak. På grund af manglende vind den sidste dag, blev træningslejeren afsluttet lidt tidlige. Dog blev dette mødt af lettede smil fra de trætte sejlere som havde kæmpet med hård vind i næsten en uge i forvejen. Hvis man skulle have interesse i at komme i kontakt med klassekoordinatoren med spørgsmål om hvordan man komme ind i klassen eller andre spørgsmål, er man velkommen til at kontakte Medlem og Webmaster: Jacob Cholewa - Jacob@cholewa.dk - +45 60853600 eller Formand: Michael Cholewa - Email: michael@cholewa.dk - +45 60853500

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page