105 Europa-sejlere i Bordeaux

De danske Europa-sejlere er i rigtig god form. For få uger siden ryddede de præmiebordet i Schwerin og nu har vikingerne været på togt i Bordeaux, Frankrig.

Her snuppede de danske sejlere de 5 første pladser og 9 ud af 15 danske var i top 25. Der var ellers mange konkurrenter på startlinien – hele 105 både fra 5 lande.

Vinder blev Anna Livbjerg, foran Frederik Rask, Jacob Cholewa og Lau Zachariasen. Verdensmesteren Tobias Hemdorff måtte i den svage vind ”nøjes” med en 5. plads.

De 15 danske vikinger på togt i Bordeaux. Anna Livbjerg (forrest i gul) vandt og der var 5 danske i top 5 ud af 105 startende. Foto: Michael Vogelius.

”Det var lige mit vejr” siger Anna Livbjerg som med et smil for fortsætter ”det var en super hyggelig tur som var meget social. Samtidig er det altid lærerigt at prøve noget anderledes og nye forhold”.

Turen var arrangeret af Michael Vogelius og Europaklassen Grand Old Man Jørgen Holm, som også selv sejlede med. ”Det er herligt at de danske Europa-jolle sejlere er respekterede og populære. Da de spanske sejlere hørte at vi kom, så meldte de sig også til” siger Jørgen Holm, som er sejlmager og hovedleverandør til klassen i hele Europa.

En af de sejlere der var med i Bordeaux for første gang var David M. Sander som udtaler: ”Det var rigtig dejlig varmt, men desværre betød det også at der var max 4 m/s og ofte springende vind, og vi nåede desværre kun 5 sejladser på de 4 dage” fortæller David og fortsætter ”Jeg og andre føler os meget velkomne i klassen. De andre sejlere er flinke til at dele erfaringer og vi har det rigtig sjovt”

Michael Vogelius lægger vægt på det gode sociale sammenhold i klassen: ”Vi havde lejet nogle luksussommerhuse billigt og boede sammen på kryds og tværs, hvilket betyder at der i fritiden deles viden. Alle 16 sejlere spiste sammen, hvor vi bl.a. fik kanin og østers og nød den flotte solnedgang i Biscayen”.

De unge sejlere er i øvrigt meget engagerede i klasseorganisationen. En af de nye bestyrelsesmedlemmer er Jacob Cholewa som fortæller at der 11-13 november er en teambuilding event på idrætshøjskolen i Århus. ”Vi har også allerede aftalt julefrokost i Sønderborg den 17. december” siger Jacob og slutter ”desuden er der masser af andre vintertrænings-tilbud i Kaløvig, Skovshoved, Sønderborg og andre steder”.

Klik her og se resultatlisten www.cerclevoilebordeaux.com

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

FORNY DIT MEDLEMSKAB OG PERSONLIGE SEJLNUMMER!

Jf. vedtægterne skal kontingent for året betales senest den 1. april 2021. Skal du fortsat være medlem af ECD og få fordelsprisen på træningsstævnerne i påsken og komme på ranglisten til de kommende s

Indbydelse til Rang 3 Frederiksværk OPDATERET: Rang 4

Der er nu kommer indbydelse og sejladsbestemmelser til rangliste stævne 3 i Frederiksværk 8-9 maj 2021. Der er mulighed for campingplads på havnen se link for mere information https://www.frv-sejl.dk/

KATEGORIER

INFORMATION

HJÆLP

FØLG OS

Europe Class Denmark © 2018. Alle rettigheder forbeholdt

TILMELD NYHEDSBREV