top of page

Gyldne medaljer til danske E-jolle-piger

Eva Rudjord Therkildsen, SYC i Sønderborg, vandt fredag NM for E-joller tæt efterfulgt af finske Julia Toroi, mens Malene Christensen fra Frederikssund Sejlklub indtog en flot bronze-plads.

Efter fire dages sejladser blev medaljerne for pigerne i E-jollen først fordelt i en uhyre spændende og neglebide-indbydende, allersidste sejlads. Sønderborgsejleren, Eva, der normalt foretrækker at sejle i let mellemluft, fandt utrolige ressourcer frem på trods af dagens friske vind og de foregående dages trættende sejladser. Søren Johnsen, der har været Eva’s træner igennem hele vinteren, betegner hendes indsats som ’den gule førertrøje’-syndrom, idet hun fandt ekstra viljestyrke og uanede mængder energi og adrenalin, da guldet kom indenfor rækkevidde.

Eva’s målsætning for stævnet var ellers ret beskeden, da hun ønskede ”at få enkelte gode placeringer”. Med hele seks førstepladser har hun derfor al mulig grund til at være ovenud tilfreds, udtaler Søren Johnsen. Eva havde herudover en forventning om, ”at stævnet blev sjovt og gav hende mere lyst til at sejle stævner”, hvilket man må gå ud fra blev indfriet til fulde.

Trænerteamet, bestående af Christian Rindom, Kim Braad Carlsen og Søren Johnsen, fortæller at mange af sejlerne rykkede sig personligt under stævnet og er stolte over at hele otte danske piger og ikke mindre end fire danske drenge var at finde blandt top ti.

Udsigt på 1. parket

Vejrguderne var ikke med sejlerne og deres familier i dagene op til stævnedagene. Regnen silede ned, og det blæste så meget, at mange sejlere valgte at blive på land for ikke at ødelægge deres grej før stævnet. Søndag klarede det dog op, og resten af ugen var vejret gunstigt både for dem til vands og til lands. På lejrpladsen kunne sejlerfamilierne således nyde solen og den formidabelt gode udsigt over hele Sønderborg Bugt, hvorfra sejladserne blev fulgt med stor spænding.

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page