top of page

140 Europesejlere til kapsejlads i pinsen


Den elegante enmandsbåd Europe oplever stor fremgang – og sejlerne er meget aktive. I pinsen var der 85 europe joller til et stort stævne i Kiel – og samtidig var der 55 Europe til Sail Extreme i Kerteminde, så i alt 140 Europesejlere fra Danmark og omegn var på vandet.

I Kiel vandt Sverre Reincke fra Tyskland foran Carl Hagberg, den stærke unge svensker med det danske talent Mathias Livbjerg, Kaløvig på tredjepladsen. På 9. pladsen kom storesøster Anna Livbjerg, på 13. pladsen Malene Winther Olsen og Frederik Andersen fik en flot 26. plads i det hårde felt.

I Kerteminde vandt Jacob Cholewa fra Vedbæk/SKS suverænt foran Mads Lintrup Andersen fra Sønderborg og Frederik Rask fra Skovshoved Sejlklub/Oure. David Sander fra Oure/SKS snuppede fjerdepladsen foran Christina Andersen med svenske Sebastian Novak på 6.pladsen og Trine Bentzen på en 7. pladsen.

Den unge Jacob Cholewa sejlede meget hurtigt. Måske fordi Jacob også er webmaster for europeclass.dk og går til eksamen, så det gælder om at blive hurtigt færdig. Jacob udtaler: ”Sail eXtreme er som sædvanlig en fornøjelse at være en del af. Stævnet er utrolig professionelt udført, og alt spiller bare både til vands og til lands og fortsætter med et glimt i øjet ”Jeg synes det var rigtig positivt at se så mange nye ansigter blandt e-jolle sejlerne, og stemningen blandt sejlerne er rigtig god. Jeg har fornemmelsen af at alle føler sig velkommen i klassen, også er det jo altid dejligt at have nogle flere konkurrenter man kan slå ?”.

Der er en del Optimistsejlere som allerede har besluttet at de rykket direkte videre til Europe, selv om det er en krævende jolle og en klasse med hård konkurrence. Michael Cholewa, formand for Europe Class Denmark udtaler: ”Det ser ud til at fremgangen fortsætter i efteråret. Det er et godt eksempel på, at sejlerne fastholdes i sporten når der er valgmuligheder og de selv kan vælge.”

De næste store stævner er Nordisk Mesterskab i Sønderborg samt Europamesterskaber i Travemünde. Forinden er der stor træningslejr den 4-8 juli i Kaløvig, hvor alle der skal ud og sejle for Danmark er velkomne.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page