Ny Europesejler vinder Sparekassen Kronjylland Cup


Det er kendt at Europejollen er teknisk meget krævende – og derfor tager det ofte årevis før nye sejlere når toppen … men i weekenden til Sparekassen Kronjylland Cup var der solide overraskelser. To nye sejlere, Frederik Rask og David M. Sander snuppede første og tredjepladsen – med Tobias Hemdorff på andenpladsen og Mathias Livbjerg, den anden stjerne fra Kaløvig på fjerdepladsen. Der deltog i alt 14 europesejlere.

Frederik Rask, øverst, vandt Sparekassen Kronjylland Cup foran Tobias Hemdorff (helt til venstre). David M. Sander blev nr 3 og Mathias Livbjerg (helt til højre) fik 4. præmie.

De samme fire sejlere konkurrerede til Lake Garda meeting for 10 dage siden – og her sluttede de unge løver Tobias Hemdorff som en flot nr 3, Mathias Livbjerg som en imponerende nr 6 ud af 218 tilmeldte, medens de nye løver David Sander blev nr 78 og Frederik Rask nr 117. ”Vi er kommet godt i gang hurtigt fordi alle hjælper alle” siger David M. Sander og fortsætter ”det er virkelig sjovt at sejle, når vi kan konkurrere benhårdt under kapsejladser og hjælpe hinanden i pauser og på land”. Sparekassen Kronjylland blev gennemført i let vind lørdag og 4-6 m/s søndag. Det var meget krævende vind- og strømforhold, selv for lokale sejlere. Frederik Rask opnåede flotte resultater i Optimist – bl.a. vandt Frederik sidste år Lake Garda Meeting foran 800 andre optimistsejlere. Frederik og David går begge på Oure Sport & Performance efterskole, hvor der trænes i Europe og efter skoleafslutningen skal de begge sejle i Skovshoved Sejlklub. ”Det er herligt at de unge sejlere trives i Europe” siger Michael Cholewa, formand for Europe Class Denmark og fortsætter ”stor tak til Kaløvig Bådelaug som i løbet af vinteren har arrangeret flere træningslejre og nu dette vellykkede stævne”. Titelsponsor var Sparekassen kronjylland som havde sørger for fine præmier som stævneleder Steen Hansen uddelte, bistået af ungdomsleder Michael Vogelius fra Kaløvig Bådelaug. Næste store Europe-event er allerede næste weekend hvor der er ranglistestævne og TORM Ungdoms Grand Prix i Vedbæk. Det bliver spændende at se hvordan det går – mange af de dygtige piger er nemlig også på vej opad.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

FORNY DIT MEDLEMSKAB OG PERSONLIGE SEJLNUMMER!

Jf. vedtægterne skal kontingent for året betales senest den 1. april 2021. Skal du fortsat være medlem af ECD og få fordelsprisen på træningsstævnerne i påsken og komme på ranglisten til de kommende s

Indbydelse til Rang 3 Frederiksværk OPDATERET: Rang 4

Der er nu kommer indbydelse og sejladsbestemmelser til rangliste stævne 3 i Frederiksværk 8-9 maj 2021. Der er mulighed for campingplads på havnen se link for mere information https://www.frv-sejl.dk/

KATEGORIER

INFORMATION

HJÆLP

FØLG OS

Europe Class Denmark © 2018. Alle rettigheder forbeholdt

TILMELD NYHEDSBREV