top of page

74 Europe sejlere for fuld fart i Århus

Der var hele 68 danske Europe sejlere til Aarhus Sailing Week / TORM Ungdoms Grand Prix, så med udenlandske sejlere var der 74 sejlere til start.

”Det lover godt for næste sæson at der allerede er kommet så mange nye sejlere til Europeklassen” siger Michael Cholewa, formand og tilføjer ”det er glædeligt, at mange af de nye allerede er med i top 20 og dermed puster de erfarne i nakken.”

Stævnet har været præget af skiftende vind, om end der ifølge nogle sejlere ofte var fordel på bagbord side. Søndag var der over 12 m/s og her viste den nye verdensmester Tobias Hemdorff sammen med hans træningsmakker Mathias Livbjerg deres suveræne klasse. Selv Anna Livbjergs stærke læseteknik var ikke nok til at følge med lillebror, som fik to førstepladser og en andenplads på dagen.

Mathias blev dermed vinder med Jacob Cholewa på andenpladsen og Anne Livbjerg på tredjepladsen. Verdensmester Hemdorff nøjedes med en 5. plads efter en halvsløj førstedag.

Trods alle gode intentioner og en kæmpe indsats fra mange frivillige, så var der to ”skønhedspletter” i forbindelse med gennemførelsen, som bør føre til opdatering af checklisten for stævneafvikling; lørdag blev starten forsinket mere end en time fordi mærker manglede og søndag blev præmieuddelingen symbolsk, fordi præmierne manglede.

En af de store drenge der smilede bredt var Michel Ravn Jürgensen som søndag fik to tredjepladser og en femteplads – og dermed fik sæsonens bedste resultat med en samlet 10. plads

Der er stor aktivitet og mange tilbud i Europeklassen. I den kommende weekend er der en god træningsmulighed i Bønnerup Strand, og allerede om 3 uger er der Ungdoms DM i Skovshoved, hvor mange af de nye sikkert er klar.

Næste udtagelsesstævne til de internationale stævner i 2012 er i Horsens sidste weekend i september. ”Her kan det blive aktuelt at dele feltet op i to fleets, hvis der kommer mere end 80 deltagere” siger Michael Cholewa med stolthed og slutter ”Nu går vi i gang med at udvikle ideer som kan være med til at fastholde nogle af de ældre sejlere – for eksempel deltagelse i DM uden at skulle betale fuldt klassekontingent. Desuden er der attraktive store stævner, især for seniorer, som Bicarosse i Sydfrankrig i november”.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page