top of page

Danskere sejlede som lyn og torden på

Danskerne er godt i gang med forberedelserne til VM på Como-søen i Italien. Mathias Livbjerg vandt Open Week med en meget flot og stabil serie i toppen (og denne gang uden sorte flag) – foran 2 andre danskere; Tobias Hemdorff og Jacob Cholewa. Også på pigesiden var familien Livbjerg i top – Anna Livbjerg blev bedste pige og Anette Lundø 2er.

”Jeg er godt tilfreds med mit resultat under Open Week.” siger Mathias Livbjerg: ”Forholdene har været svære og skiftende. Mit fokus var at starte mindre aggressivt og undgå tyvstart, det er lovende for det kommende VM at det lykkedes, og stadigvæk formåede jeg at lave stabile top placeringer. Dog forventer jeg at konkurrencen øges væsentligt til VM, da der er flere top sejlere som ikke deltog i Open Week.”

Blandt de øvrige danske sejlere var der nogle som følte det som en sejr – de fik nemlig en billet til at deltage i VM som de vil bruge allerede i næste uge. Det var Annette Lundø (28), Troels Meldgaard (40), David Sander (41), Josephine Frederiksen (48), Frederik Rask (53) og Katrine Bendix (91).

Tobias Hemdorff (Den 1755) og Jacob Cholewa (Den 10) ses her i 7. sejlads. Sejladsen endte med en anden plads til Tobias og en tredje plads til Jacob, hvilket også var deres endelige placering i Open Week.

Tætpakket kalender

De danske Europesejlere kommer direkte fra EM i Travemünde til Como-søen, hvor 32 danske sejlere deltager. I går sluttede ”Open Week” der som navnet antyder er for alle. Guleroden er, at de som ikke har kvalificeret sig til VM via ranglisten, de kan gøre det via Open Week. Det er en fordel for nye sejlere i klassen – men kravene og konkurrencen er benhård.

”Det er ikke alle der skal sejle VM som har kræfter til at sejle EM, Open Week og VM – men de danske vikinger er med i stort tal, hvorimod mange af de svenske sejlere har taget en uge fri” siger bestyrelsesmedlem og erfaren Europefar Poul Erik Livbjerg og fortsætter ”Open Week er således ikke nødvendigvis et fingerpeg om VM i næste uge, fordi en del af bedste sejlere manglede, selv om der var mere end 130 til start.”

Præmie overrækkelse for drenge: Øverst på en førsteplads ses Mathias Livbjerg. Til venstre ses Tobias Hemdorff på en andenplads, og Jacob Cholewa til venstre for Mathias på en samlet 3. plads. Helt til højre ses svenskeren Phillip Gudinge på en 4. pladsPræmie overækkelse for pigerne: Øverst ses Anna Livbjerg som var først pige (samlet 9), til venstre ses Annette Lundø (samlet 28). Tredjepladsen gik til svenskeren Emma Oljelund (samlet 29) der er fraværende på billedet.

Lyn og torden på Como-søen onsdag

Europesejlerne fik en meget ubehagelig oplevelse onsdag. Pludselig kom der uvejr med dårlig sigt, regn, lyn, torden og stormvejr. Normalt varsles uvejr på søerne i Sydeuropa i tide, så alle kan nå i havn, men denne gang var alle bådene på vandet. De fleste kæntrede, mange fik ødelagt grej og enkelte drev væk fra deres båd. Tilmed så sejlede hydrofoil færger fortsat fuld fart lige igennem sejlområdet. Heldigvis skete der ikke noget, og alle blev langt om længe fundet igen – efter en stor redningsaktion med både og helikopter. ”Sikkerhed skal altid have højeste prioritet” siger holdleder Christian Funder, hvis datter Asta var en af dem som ikke kom ind sammen med sin båd. ”Vi har præciserer nu overfor de italienske arrangører og myndigheder at det er helt uacceptabelt at hurtiggående færger i en sådan situation sejler tværs igennem feltet for fuld fart.”.

Episoden er talt igennem med sejlerne og stemningen er igen for opadgående. ”Hvis ulykken var sket for sejlere uden sejlervest, så kunne det være gået helt galt” siger den Peter Zachariassen – med tanke på at det i perioder er mode blandt de unge i kølbåd at sejle uden vest, lige som nogle af matchracesejlerne har haft for uvane at sejle uden. ”Alle bør altid sejle med vest – og det gør Europesejlere heldigvis altid” slutter Zach.

Danske trænere i top

Sejlerne er meget tilfredse med deres trænerteam. Europe Class Denmark satser meget på at hjælpe de enkelte sejler med individuelle tilbagemeldinger og dygtig coaching under stævner. Til Open Week var der tre toptrænere med. Det danske team har to tidligere europamestre med som trænere, nemlig Anette Viborg der har vundet EM to gange – den ene gang på Como, og Christian Rindom der også er tidligere europamester. Den sidste træner er i form af Jørgen Holm har sejlede Europe før de fleste af sejlerne blev født og han er desuden Verdensmester i at levere Europesejl.

”Det fungerede rigtig godt og vi er stolte af de resultater som sejlere og trænere tilsammen opnår” slutter Michael Cholewa, formand for Europe Class Denmark

Se alle resultater på www.europeclasswc2011.com

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page