top of page

Ø-lejre er ikke kun bar røv og fællessang!

Weekenden 3.-5. juni bød på en usædvanlig træningslejr for nogle af landets bedste unge e-jolle sejlere. Holdet der skal til sommerens VM på Como-søen i Italien var indbudt til ø-lejr på lille hyggelige Bjørnø ud for Fåborg. Udover at gøre sejlerne endnu bedre rent teknisk og taktisk, var der fokus på at få gruppen tømret godt sammen til den kommende opgave. På grund af eksamenstiden var der desværre en del sejlere, der ikke kunne være med. Til gengæld nød de 13 deltagere godt af ekstra tæt kontakt med trænerne.

De to VM-trænere fik sammensat et virkeligt intensivt program efter forholdene. Lørdag var der om formiddagen fokus på taktik med små korte baner i let luft og om eftermiddagen på trim og fart-optimering i mindre grupper. Om søndagen blev der i jævn til frisk mellemluft arbejdet videre med fart og trim og øvelser i acceleration. Om eftermiddag blev de sidste ressourcer investeret i en række korte kapsejladser. Og så har sejlerne fået hjemmearbejde – der skal være fuldstændig styr på grej og trim afhængig af vejrforhold frem til sommerens internationale opgaver.

Alle måltider foregik udendørs i det smukkeste danske sommervejr. De sejladsfri timer blev brugt på badeture, rejestrygning, hygge ved det indendørs ildsted og en fodboldkamp imellem jyderne og sjællænderne på øens lille stadion. Indkvarteringen var primitiv og med masser af kolorit. Stedets diskotek kom dog ikke i brug – der var slet ikke mere batteri på efter solnedgang.

Ideen med at lægge lejren på en ø viste sig helt rigtig. Det gav et mere intensivt forløb. Gruppen kunne koncentrere sig om træningen og samværet uden de forstyrrende elementer, der ofte spiller ind. Naturligvis var der lidt logistiske udfordringer, men hvad har man holdledere til? Med en hjælpende hånd fra Fåborg Sejlklub, en venlig færgemand og en lille el-bil med lad på Bjørnø, gik det hele faktisk smertefrit.

https://vimeo.com/24709357

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page