top of page

Europa pigerne bankede drengene til stort stævne i Sønderborg

Det sidste udtagelsesstævne blev sejlet i Sønderborg, hvor vind og vejr bød på mange udfordringer. Sæsonens udtagelses er, bortset fra Korsør, blevet sejlet i generelt lettere vind, så det gav et suk fra de fleste store drenge, da meteorologerne lovede ca. 2-5 m/s det meste af weekenden. Sønderborg var så heldige, at de også havde fredagen til at sejle på, og der blev fyret 3 fine sejladser af i let vind, hvor pigerne viste sig fra deres stærke sider af, da 3 piger lå i top 3 efter første dag.

Europe pigerne er meget dygtige sejlere. Vinder af TORM Ungdoms Grand prix stævnet i Sønderborg og Europa ranglisten for piger blev Anna Livbjerg, med tyske Janika Puls, på en anden plads og Christina Andersen på trediepladsen. Nr 2 på ranglisten efter 4 stævner blev Anne-Line Lyngsø Thomsen med Christina Andersen på tredjepladsen.

Lørdag bød på samme forhold, og efter ca. 2 timers udsættelse kom vi ud og fik sejlet 4 koncentrationskrævende sejladser, kom der et lille brud i pigernes overlegenhed. Tobias Hemdorff sneg sig op på en 2. plads, kun overgået af rutinerede Anne Livbjerg. Søndag gav som ventet lidt mere vind, til stor tilfredsstillelse for de store sejlere. Desværre blev kun lige akkurat to sejladser gennemført, inden et stort tordenvejr trak henover feltet. ”Dommerne valgte at sende os ind, men vi nåede lige at få en kæmpe regnbyge, med stærke pust ifølge”, siger David Sander, der selv var yderst tilfreds med stævnets udfald. I alt 9 sejladser blev gennemført og derefter stod det klart at vinder af stævnet blev Anna Livbjerg, foran Tobias Hemdorff med Janika Puls, den dygtige tyske pige på stævnets tredjeplads. Dette var fjerde og sidste udtagelse til de internationale mesterskaber 2011. Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange dygtige danske Europa sejlere som nu skal ud og repræsentere Dannebrog. Foruden udtagelse til VM på Comosøen i Italien, EM i Travemünde og NM i Sønderborg, var der også udtagelse til Eurosaf, som er et nyt ungdoms-europamesterskab der skal sejles på Garda i Italien i august. Der skal sejes i Byte, som minder meget om Laseren. Det blev Tobias Hemdorff som skal repræsentere Danmark til Eurosaf og lærenemme Tobias skal nok også lære at sejle denne bådtype. Christina Andersen sejlede sig også til retten til at stille op i Byte for Danmark.

Se resultater http://www.syckapsejlads.dk/Torm%20UGP/~/media/syckapsejlads/Files/Resultater/UGP%20maj%202011/Ejoller%20final.ashx

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opdatering af Europeclass klasseregler

Danmark har, på tre følgende IECU generalforsamlinger fremlagt forslag om at lovliggøre brugen af elektronisk kompas i klassen. På generalforsamlingen under Verdensmesterskabet i Vallensbæk 2023, blev

bottom of page